top of page

Om undervisningen

Det gis undervisning i grupper og enkelttimer.

 

I større grupper legges det opp til felles aktiviteter med vekt på at alle skal delt, samtidig som man lærer grunnleggende teknikk. I mindre grupper og individualtimer vil man gå grundigere inn på teknikk, og skreddersy undervisningen mer til det den enkelte ønsker å lære. Det undrvises i alle musikkgenre.

 

Alle elever ved Ski musikkskole får anledning til å kjøpe undervisnigsmateriell underveis. Dette avtales med den enkelte pedagog.

Gitar

Det gis undervisning i alle typer gitarspill og bass. 

Akustisk gitar:

Du lærer grep og akkompagnement, men også å spille solo.

Å få et godt repertoar av grep står sentralt, samtidig som du lærer forskjellige akkompagnements-figurer som brukes i akustisk pop, rock, soul, blues, jazz mm.

Du kan velge om du vil benytte en nylonstrenger eller en stålstrengs- gitar.

El-gitar:

Pop, Rock, blues og metal står sentralt og du lærer også improvasjon.

Spill med plekter står sentralt. Læreren akkompagnerer på trommer og bass, eller ved bruk av digitale akkompagnement, for å skape en realistisk "setting" for eleven. Et naturlig mål for kurset er å kunne få kunnskap til å kunne spille i band.

Bass:

Ski musikkskole gir undervisning bass. Det undervises i pop, rock, blues, funk og jazz.

Det undervises i plekterspill med tanke på pop og rock, og fingerspill med tanke på blues, funk og jazz. Du kan også lære slapping.
Det akkompagneres på trommer, gitar digitale akkompagnement av læreren, for å skape en realistisk musikalsk "setting". Et naturlig mål for kurset er å kunne få kunnskap til å kunne spille i band.

Klassisk gitar:

Ski musikkskole gir undervisning i klassisk gitar og melodier etter noter. På klassisk gitar står musiken til de kjente gitarkomponistene sentralt. Man begynner med å jobbe med elementær forståelse for teknikk og noter.

Ski musikkskole har også kurs rettet mot de yngste nybegynnerne
(7-9 år). Her lærer man noter og melodispill med egen lærebok utviklet av Ski musikkskole.

Piano/ keyboard

På dette kurset kan du velge om du vil spille piano eller keyboard.

Her kan du velge mellom å spille akkkompagnement til sanger/ låter i alle musikkgenre. Improvisasjon står ellers sentralt.

 

Du kan også lære å spille etter noter. Det kan være klassisk musikk eller andre genre.

På våre keyboardkurs er det ellers mulighet til å lære mer om låtskriving, komposisjon og lydproduksjon.

Sang

På dette kurset lærer du grunnleggende sangteknikk og utvikling av stemmens uttrykksmuligheter. Kurset gir et godt grunnlag for å utvikle stemmen videre i forskjellige musikksjangre.

 

Stemmen din er som fingeravtrykket ditt, den er helt unik for deg. På dette kurset vil du få mulighet til å bli bedre kjent med din stemme og hvordan du kan bruke den på en god og sunn måte.

 

På kurset jobbes står det sentralt å få en dyp og avspent pust som gir kraft til stemmen. Å synge skal føles behagelig. Å lære grunnleggende sangteknikk står sentralt fordi det gjør det lettere og mer gøy å synge.
 


 

Trommer

På våre trommekurs får du lære å spille trommegroover i alle musikkstiler. Å lære en god grunnleggende trommeteknikk er en viktig del av dette.

Det undervises ellers i perkusjon, og det gis i den sammenheng gruppeundervisning i djembe. 

 

Vi tilbyr også kurs til korps.

 

Ski

Ski musikkskole

bottom of page